Mahdollisuuksien polulla –
tarinoita ja toimintaideoita

Mahdollisuuksienpolullatarinoitajatoimintaideoita

Mahdollisuuksien polulla – tarinoita ja toimintaideoita globaalikasvatukseen lasten kanssa

Mahdollisuuksien polulla -materiaali tarjoaa osallistavia sekä helposti lähestyttäviä tapoja tarttua globaalikasvatukseen erityisesti varhaiskasvatusikäisten (n. 4–6-vuotiaat) ja alakouluikäisten (n. 7–9-vuotiaat) kanssa. Materiaali koostuu kahdesta tarinasta sekä erilaisista toimintaideoista, joiden avulla voi käsitellä esimerkiksi koulunkäyntiin, pakolaisuuteen ja auttamiseen liittyviä kysymyksiä sekä haasteita, joita lapset eri puolella maailmaa voivat kohdata.

Materiaalissa on otettu huomioon valtakunnallisen varhaiskasvatuksen sekä perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteet, Suomen ev.-lut. kirkon Polku-toimintamalli sekä seurakuntien ja varhaiskasvatuksen ja koulujen yhteistyöhön tarkoitettu Kumppanuuden korit -malli, joten materiaali sopii käytettäväksi erilaisissa tilanteissa ja eri taustoista tulevien lasten kanssa.

Materiaali löytyy suomeksi ja ruotsiksi.

Kuvaesitys

Mahdollisuuksien polulla -kuvaesitys esittelee koululaisten ja varhaiskasvatusikäisten arkea Kirkon Ulkomaanavun eri toimintamaissa. Kuvien kautta pääsee kurkistamaan esimerkiksi erilaisiin koulumatkoihin, kouluruokailuihin sekä luokkatiloihin. Kuvaesitys on oivallinen työkalu silloin, kun halutaan keskustella erilaisista oppimisolosuhteista ympäri maailmaa.

Kuvaesityksen voi yhdistää esimerkiksi Mahdollisuuksien polulla -materiaalin tarinoiden yhteyteen tai vaikka koulupolun aloitukseen liittyvään keskusteluun ja pohdintaan.