Kansainvälinen
koulutuksen päivä 24.1.
Kansainvälinenkoulutuksenpäivä24.1.
Miljoonat lapset ympäri maailmaa elävät konfliktien keskellä, jossa koulutus ei ole itsestäänselvyys. Kriisitilanteissa koulut tarjoavat ihmisille elintärkeää suojaa. Koulu tuo turvaa ja vakautta arkeen, ja se tarjoaa lapsille mahdollisuuden rakentaa itselleen parempaa tulevaisuutta. Koulutettu lapsi kasvaa aikuiseksi, joka voi rakentaa rauhaa ja vahvistaa yhteisöään.
Lahjoittamalla voit auttaa lasta saamaan koulutarvikkeet, tarjota psykososiaalista tukea ja mahdollistaa turvallisen oppimispaikan siellä, missä hätä on suurin.
Miten lahjoituksesi auttaa?
Kirkon Ulkomaanapu toimii maissa, joissa koulunkäynti on vaikeaa ja jopa vaarallista. Kirkon Ulkomaanapu järjestää lapsille mm. tukiopetusta koulutusaukkojen umpeen kuromiseksi ja psykososiaalista tukea traumojen käsittelyyn. Sotien tai luonnonkatastrofien takia kouluja täytyy myös kunnostaa ja varustaa sekä kouluttaa opettajia.
13-vuotias Noor syntyi ilman jalkoja. Hän käy Kirkon Ulkomaanavun kunnostamaa koulua Syyriassa, jossa hän saa lisätukea opiskeluun. Innokas oppilas uskoo, että saamansa avun tuella mikään ei voi enää estää häntä saavuttamasta unelmiaan.
8-vuotias Nancy on ilokseen päässyt kouluun Kenian pakolaisasutusalueella paettuaan perheineen Etelä-Sudanin väkivaltaisuuksia. Kirkon Ulkomaanavun tukema koulu tarjoaa jopa 3000 oppilaalle mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.
Lahjoita sinulle sopivalla tavalla
- Lahjoita MobilePaylla numeroon 79555
- Lahjoita OP:n tilille FI33 5000 0120 4965 25, viitenumero: 6130
Apu menee perille
Vuonna 2023 Kirkon Ulkomaanavun varoista 88,9% käytettiin avustustyöhön ja 11,1% käytettiin tukitoimintoihin, eli vaikuttamistoimintaan, varainhankintaan, viestintään ja koulutukseen sekä yleishallintoon.
Mikä on koulutuksen päivä?
Koulutuksen päivää vietetään 24. tammikuuta korostamaan koulutuksen merkitystä rauhalle ja kehitykselle. Se muistuttaa, että koulutus on perusoikeus ja avain kestävään tulevaisuuteen.
989 036
oppilasta eri kouluasteilla pääsi kouluun, joista 48,5 prosenttia oli tyttöjä.
10 757
opettajaa osallistui
opettajakoulutuksiin.
651
koulurakennusta rakennettiin
tai kunnostettiin.
19 398
vammaista henkilöä hyötyi
avustusohjelmistamme.
Pelastaako koulutus henkiä?
Miksi koulunkäynti on tärkeää sodan keskellä ja maanjäristyksen jälkeen? Miksi Kirkon Ulkomaanapu panostaa koulutukseen, kun ihmisillä on samaan aikaan pulaa perustarpeista kuten vedestä ja ruoasta? Mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että koulutus pelastaa ihmishenkiä?