Ilmastohuoli ja halu tukea koulutusta näkyvät Toisenlaisen Lahjan tuloksessa

Kuvituskuva
Toisenlaisen Lahjan suosituimmat lahjat vuonna 2021 olivat jälleen Puuntaimet, Naisten Pankin Stipendi tytölle ja Vuohi.

Toisenlaisen Lahjan suosituimmat lahjat vuonna 2021 olivat jälleen Puuntaimet, Naisten Pankin Stipendi tytölle ja Vuohi. Kaiken kaikkiaan Toisenlaisia Lahjoja hankittiin vuonna 2021 yhteensä miljoonan euron edestä.

Ilmastohuoli pitää pintansa edelleen, sillä Puuntaimet olivat suosituin lahja jo neljättä vuotta peräkkäin. Muita suosittuja lahjoja olivat muun muassa Koulupuku, Naisten Pankin Ammatti ja Huopa. Myös lasten ja nuorten, varsinkin tyttöjen, koulutusta tukevia lahjoja hankitaan runsaasti vuodesta toiseen.

”Koulutusta ja toimeentuloa tukevat lahjat ovat monen suosikkeja. On ilo huomata, että pandemian keskelläkin lahjoittajat haluavat tukea lasten koulutusta ja normaalin arjen sujuvuutta siellä, missä koronan vaikutukset tuntuvat länsimaita kovemmin”, kertoo markkinointi- ja varainhankintavastaava Kirsti Koivisto.

Suurin osa Toisenlaisista Lahjoista hankitaan joululahjoiksi, mutta lahjoja on saatavilla ympäri vuoden. Lahjoja löytyy monella eri teemalla ja hintatasolla. Vuosittain julkistetaan myös uutuuslahja, joka oli vuonna 2021 Naisten Pankin Ilmastolahja naiselle.

”Aineettomat hyväntekeväisyyslahjat tuovat iloa moninkertaisesti, eivätkä ne rasita ympäristöä. Jokainen lahjoitus on työmme jatkuvuuden kannalta tärkeä”, sanoo Koivisto.

Kestävän kehityksen tukeminen ja eettisyys ovat nykyään monelle tärkeitä asioita lahjan valinnassa. Aineeton Toisenlainen Lahja on aina eettinen ja ympäristöystävällinen valinta.

Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu toimittaa Toisenlaisen Lahjan kautta saadut lahjoitukset luotettavasti perille eniten apua tarvitseville. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.


Lisätiedot:
Kirsti Koivisto, markkinoinnin ja varainhankinnan vastaava, Toisenlainen Lahja
puh. 050 349 5189, kirsti.koivisto[a]kirkonulkomaanapu.fi